Schoolreisjes

Schoolreisje Landgoed Tenaxx – uitsluitend basisscholen

Voor schoolreizen van 50 personen (incl. begeleiders) of meer kan het park ook buiten de

normale openingstijden en -dagen al vanaf 09:00 uur

worden opengesteld!

Voordelige schoolreisjesprijs: € 8,50 p.p. inclusief snackmenu (frietjes + 2 snacks)

 

Bent u op zoek naar onvergetelijke actieve schoolreis tegen scherpe prijzen? Ga dan op ontdekkingstocht op Landgoed Tenaxx, waar alles draait om beleven, actief bezig zijn, natuur en dinosauriërs. Hoewel dinosauriërs al bijna 65 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven, zijn ze nog steeds springlevend in de harten en geesten van kinderen. Die zijn gefascineerd door alles wat inmiddels over dino’s bekend is.

Landgoed Tenaxx biedt alles wat kinderen willen beleven. Levensgrote dino’s, verstopt in een bos, het zogenaamde Krijtwoud, waar je ook allerlei gebrul hoort. Het is alsof je terugkeert naar het verre verleden toen de dino’s nog rondliepen in de bossen. Er zijn ook dino’s die echt bewegen, er is een dino-belevingscentrum en leerlingen kunnen vragen over dino’s beantwoorden.

Via de gratis app (zoek in de Google Playstore op ‘landgoed tenaxx’) kun je achtergrondinformatie en leuke filmpjes vinden over de dino’s en bomen die op Dinopark Landgoed Tenaxx te zien zijn.

Ook het Miniatuurpark biedt interactie en educatie. Hier zijn bekende bouwwerken te zien uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe te zien. Bijvoorbeeld: de Martinitoren, de Burcht van Wedde, de Brandaris (vuurtoren van Terschelling), de Waterpoort van Sneek, het kerkje van Wieuwerd (met mummies!) en nog veel meer. Ook zijn er filmpjes te zien van de 80-jarige oorlog, de Friese Elfstedentocht en de hunebedbouwers uit Drenthe. Hier vindt u achtergrondinformatie over alle miniaturen die er te zien zijn: MiniaturenInformatie

Bij de kassa is een gratis educatieve vragenlijst verkrijgbaar. Deze kunt u ook hier downloaden: MiniatuurparkVragenlijst

Maar er is veel meer te beleven op Landgoed Tenaxx. Meer dan 30 hectare bossen, waterpartijen, dinostormbaan, dinorollerbaan, rupsbaan, treintje, bootjesvijver en nog veel meer. En frietjes + 2 snacks zijn bij de entreeprijs inbegrepen!

Groepstarief: zie onder ‘prijzenlijst’. Toegangskaarten kunnen bij aankomst aan de kassa worden gekocht (pin of contant). Betaling vóór betreden van het park is verplicht; achteraf betalen is niet mogelijk. Uiteraard kan Landgoed Tenaxx zorgen voor een offerte en/of een factuur.

Entree is inclusief:

 • Bezoek dinopark met de brullende dino’s
 • Bezoek bomentuin met unieke bomenverzameling
 • Bezoek interactieve Miniatuurpark
 • Bezoek aan museum ‘het Dinosaurium’
 • Opblaasbare dinostormbaan en dinorollerbaan
 • Zelf botten of eieren van de T-Rex opgraven
 • Dinoschietkasteel
 • Nostalgische rupsbaan
 • Varen in bootjes. Voor kleinere kinderen: dinoloopfietsjes
 • Spelen in de speeltuin
 • Rijden in het treintje
 • Inclusief snackmenu (frietjes + 2 snacks)

Extra mogelijkheid:  

3D Boogschieten – geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en voor volwassenen

Op Landgoed Tenaxx bevindt zich een 3D-bogenparcours met 30 dieren, van groot (dino’s, leeuw, tijger) tot klein (bij, slang). Ook bevindt zich hier een oefenbaan.
U huurt een boog, armbeschermer, 4 pijlen en een pijlkoker voor 2 uur, inclusief scorekaart en gebruik van de oefenbaan met instructie.
Er zijn bogen voor volwassenen en voor kinderen vanaf 4 jaar.

Schoolreisje met 3D Boogschieten: € 13,50 p.p.