Ben je op zoek naar een geweldig kinderfeestje voor je kind(eren) waar nog lang over wordt nagepraat? Zoek niet verder! Bij Familieparken Landgoed Tenaxx vind je alle ingrediënten waardoor je kind één van de beste dagen uit zijn of haar leven heeft. Ons park is erg veelzijdig doordat het is opgedeeld in verschillende parken in een schitterende omgeving. Spelenderwijs leren de kinderen op het dino-feest ook nog wat over de dinosauriërs die vroeger in Nederland leefden. Een dino-feest bij Familieparken Tenaxx is een dag vol plezier.

Vier jouw dino-feest

Bij Familieparken Tenaxx kan je het kinderfeestje van je kind(eren) goed vieren. Dit is mogelijk wanneer je met een groep van 8 tot 20 personen komt. Vier een echt dino-feestje tijdens een dagje weg Groningen en ontdek alles over de dinosauriërs en het Hoge Noorden. Dit alles gebeurt natuurlijk op een speelse manier waardoor er nog lang wordt nagepraat over dit leuke kinderfeestje.

Wat kan je verwachten wanneer je een dino feest bij Familieparken Tenaxx houdt?

 • Een bezoek aan het dinopark met meer dan 30 verschillende dino’s. Vind jij ze allemaal?
 • Een bezoek aan de bomentuin.
 • Een bezoek aan ons splinternieuwe Miniatuurpark. Misschien weet jij wel meer van Nederland dan je ouders!
 • Een bezoek aan museum ‘het Dinosaurium’. Geschiedenis wordt ineens een stuk leuker!
 • Zelf dinobotten, dinotanden of dino-eieren opgraven. Wie weet vind je ze alle drie!
 • Overwin de opblaasbare dinostormbaan, dinorollerbaan en het dinoschietkasteel.
 • Varen in bootjes en zwemmen in de vijver (mits in bezit van zwemdiploma en onder toezicht).
 • Rijden met het treintje door ons schitterende familiepark. Hoeveel dino’s spot jij?
 • Spelen in de speeltuin.
 • Ga met een goed gevulde maag naar huis nadat je patat met 2 snacks en ranja op hebt.

De kosten voor een dino-feest bedragen € 8,50 per kind. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Mogelijkheden tijdens een dinofeest

 • Dinopark – Volg het gevaarlijke dinopad en ontdek meer dan 30 verschillende dino’s in ons dinopark!  Ze staan verscholen in het bos, dus zullen jullie ze moeten zoeken tijdens het dino-feest. Wanneer je op pad gaat in het Krijtwoud horen jullie de dino’s misschien wel brullen. Wanneer jullie alle dino’s gevonden hebben, kan je ook nog dino-opgravingen doen. Misschien vinden jullie wel een dino-ei!
 • Bomenpark – Ons arboretum is opgedeeld in verschillende werelddelen: Azië (Japan, China, Himalaya), Amerika en Europa. De treurbomen staan centraal in het bomenpark. In het arboretum zijn inmiddels ongeveer 500 verschillende treurbomen te zien. Op de hele wereld zijn zo’n 1100 treurvarianten bekend. Elk jaar breiden we het aantal treurbomen verder uit.
 • Waterpark – In onze grote vijver kunnen jullie je optimaal vermaken tijdens het dino-feest. Er kan gezwommen worden in het water, waardoor er tijdens mooi weer een leuke optie bijkomt voor de kinderen tijdens het dino-feest. Daarnaast zijn er roeiboten aanwezig op het strandje. Terwijl je heerlijk aan het genieten bent, kunnen de kinderen een rondje om de vijver roeien. Wie roeit het hardst van allemaal? Ontdek ons waterpark!
 • Speel – en leerparken– Voor de kinderen hebben wij verschillende speel- en leerparken bij het familiepark. Maak en rondje door het park met het treintje of laat de kinderen heerlijk spelen in de speeltuin. Of daag de kinderen uit voor een wedstrijd over de dinostormbaan. Wint jong het van oud tijdens het dino-feest?

Tickets Familiepark Tenaxx

dino-feest

Overige arrangementen

Naast een dino-feest hebben wij ook andere arrangementen voor bezoekers van ons familiepark. Zo organiseren wij ook schoolreisjes en familiedagen met een barbecue!

 • Schoolreisje– Familieparken Tenaxx biedt alles aan waar schoolkinderen blij van worden. Bijvoorbeeld levensgrote dino’s die te vinden zijn in het bos. Je hoort de dino’s al op grote afstand brullen. Duik in het verleden van één van de oudste diersoorten die Nederland gehad heeft. Ga na de wandeling door het bos snel naar Het Dinosaurium. Dit museum biedt volop educatieve mogelijkheden: met de 3D zandtafel ontdekt iedereen hoe het landschap ten tijde van de dino’s eruit zag. En met behulp van speciale microscopen kunnen de kinderen mineralen, fossielen en andere objecten bekijken.
  Ook ons Miniatuurpark heeft veel educatieve mogelijkheden. Ontdek de mooiste gebouwen van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Denk aan de Martinitoren, de Burcht van Wedde, de Brandaris (de vuurtoren van Terschelling), de Waterpoort van Sneek, het kerkje van Wieuwerd en nog veel meer. En om te testen wie de slimste van de klas is kan je bij de kassa een gratis vragenlijst vragen. Al spelenderwijs zullen de kinderen met veel nieuwe kennis ons familiepark verlaten. Zullen de kinderen meer vragen goed hebben dan de leraren? Vier het schoolreisje met een echt dino-feest!
 • Familiedag met barbecue– Op zoek naar een leuke locatie voor een familiedag? Familieparken Tenaxx biedt uitkomst! Start de dag met taart en koffie of thee. Ontdek daarna met de hele familie ons familiepark. Je kan het Dinopark, Miniatuurpark en het Museum bezoeken en hierna bijvoorbeeld een wandeling maken door het bomenpark. Of denk aan roeien of zwemmen in de vijver, rijden met het dieseltreintje en/of 3D-boogschieten. Aan avontuur geen gebrek. Ontdek wie de slimste en avontuurlijkste van de familie is!